Thursday, April 5, 2018

Penangan Sales Victoria Secret RM29

Teringat kejadian Ahad lepas, di mana sales kt victoria secret menjadi viral, dan orang beratuq nak beli body mist dan lotion dengan hanya RM29 satu (harga asal RM79) punyalah ramai...

Sebenarnya aku tau awal lagi yang secret victoria ada sale, sebab aku ternampak post kt page Aman Central pada pukul 9.30 malam hari jumaat.. sale tu start hari sabtu...

so aku dah kumpul order siap2 dengan kawan2 aku, so pepagi sabtu aku nekad nk pi awai la, dlm kul 10 pagi mcm tu....

Hari sabtunya, ikutkan aku sorang ja yang nak keluaq, memandangkan rumah aku dekat ja dgn Aman Central, lebih kurang dlm 15 minit saja, tetiba fatia dok buat muka sedih pulak nak ikut hahaha...laki aku terus rasa kesian, pastu semua pakat bersiap nak join sekali...jadi sampailah di Aman Central pukul 11 pagi...

sampai ja kt butk VS tu, orang ramai, tapi tak yah beratur2 pun...so aku mencari perfume yang sedap untuk di bau hahaha...seriusly tenang ja keadaan masa tu...tapi still ramai orang la, tapi boleh ja dok sembur2 bau tester lagi....

so aku snap pic beli 3 botol body mist dan aku post kt fb hahaha...saja perangat org kedah kata hahahaha

takyah beli 3 pun untuk dpat harga RM29 tu, beli satu pun tetap harga yang sma...
so lepas dah beli belah, aku jalan2, pastu ternampk Bath and body works pun ada sale, utk body lotion dan body cream harga dari RM73 dapat RM26 shaja, dan pack yang besar...so memandangkan jari aku kering, so aku mintak dia suggestkan bau yang sweet dan boleh moistkan jari jemari aku


sale girl tu suggest sweet pea, yaaaa bau dia sedapnyaaaa....so tanpa berfikir panjang aku pun beli, padahal aku tak pernah pun guna brand ni hahahha...
dan dia ada jugak body mist, wangiii....nantilah kalau ada sales baru beli kan....

pas dah beli belah, so aku pi kt anak2 aku main, thanks huzby tolong jagakan anak2 bila aku shopping, me time dalam 30 minit pun xpa dah hahaha....

pastu ada kawan aku whatsapp mintak kirim belikan VS...so sebelum balik, aku turun beli lagi dua botol....best seller, sale girl tu kata bau temptation dengan romantic,so aku beli dua tu utk kawan aku....aku dah beli sebelum tu pure seduction rush, temptation dan aku punya temptation water bloom, waaangi weh hahahaha




Pukul 1 tgh hari, kami pun balik lah rumah....petang tu rasanya semua pakat memviral kan sales VS tu....ramai orang dah tau, so malam tu makin ramai orang

esoknya Ahad, aku pi aman central sekali lagi (aku berdua saja dengan fatima) dengan niat nak tolong abelikan utk adik aku, sekaliiiiiii , tengoklah gambar kt bawah ni hahahaha




punya ramai orang beratur, tu pukul 11 pagi tu....11 pagi hari sabtu semalam tak mcm ni pun hahaha...sale girl tu kata, depa beratuq dari pukul 8 pagi lagi, ish2 gigihnya, hampa lepas subuh teruih mai kot na hahahaha...

so niat aku nk tolong belikan terbatal, tak sanggup weh...

pastu malam tu video viral pasal tolak2 rempuh kt butk VS di KK huhuhu...dasyat...ya lah, bayangkan jimat RM50 kot kan, sapa xmau hehehe

dan yaaah harini VS buat sales lagi, all lip color RM29 saja...tapi kakak aku kata lipcolor dia tak best....kita tgk mcm mana hahaha



ni saja koleksi body mist aku...yang paling kanan tu yang beli masa sale rm29, yang Aqua Kiss tu sales tahun lepas RM39 yang limited edition punya....

so apa wangian fav hampa? ^^


Friday, October 27, 2017

My fav lipmatte ever



Hahahaha mesti ramai yang dah tengok posting ni tapi tak dak bebelan dari aku pun kan? sebenaqnya aku upload dari blogger for android (dari telefon) pastu kononnya nak bukak laptop baru nak bebel2, pastu lupa hahhaha

so la ni aku dan free sket, aku nk bercerita pasai lipmate ni


Aku mula berjinak2 dengan lipmatte ni start dari dok ushar kt Yuna punya ig, dia adalah pengguna NYX, nampak dia up pasai SLMC yang NYX punya...lama dah rasanya tahun 2013 mcm tu...start dari tu aku suka pakai lipmatte, tp yang SLMC NYX ja la

harga SLMC NYX masa tu dalam RM26 sebatang...aku beli online ja...la ni, bopa ringgit eh? RM35 ka? hahaha tak tau sebab aku dah stop beli NYX

Lepas tu kakak aku pulak start menjual lipmatte, so bella dengan ridzskin...antara so bella dan ridzskin, truely speaking, aku suka dengan ridzskin punya tekstur dia, smooth soft saja....color fav aku entertainer, fusiler dgn commerce....seronok kakak jd agen lipmatte, boleh try suma kaler hahaha....

tapi pada hujung tahun 2017, so bella keluarkan lipmatte batch 4 dia tu, yang ada warna teh tarik, so cheesy, earth bown dgn sweet pink tu, sumpah aku suka gila...terus jadi so bella no 1 dari ridzskin, sebab dia saaaangat pigment...bau dia mcm honey dew macam nak makan ja rasa hahaha, dan dia xkeringkan bibir pun, harga pun ok RM39 sahaja


ni aku pki so bella sweet pink, sweet ja kan? so klu bibir hampa yg gelap tu, mmg dia boleh cover, dan lipmatte ni ada madu, so dia akan merawat jugak bibir hampa tu...sbb tu dia xkeringkan bibir....serius weh best!!!

satu lagi lipmatte dari korea, cathydoll nude me liquid lipmatte...mmg sgt pigmnt dan jugak waterproof...tapi yg xberapa best, dia keringkan bibir kita...tp aku dah selamat let go murah2 dh kt org hahaha....byk sgt satg x terpakai, pastu xpired hahaha...

ok..tu jalah aku nk share...ada byk lg lipmatte yg best2 tp aku malaih nk beli, sbb nk pki pi mana kan? hahaha....antara lipmate yg aku nk try ialah ANNAS, MADAME BY IZARA TU, LIPSTIK SHADE DOUGH YG HANIS ZALIKHA TU...ada lg x suggestion lipmatte apa yg best???

boleh drop komen naaa....tq ^^^





Thursday, August 10, 2017

Gambar Raya Aidilfitri 2017


Ceh, syawal dah berlalu pergi baru nak bubuh gambaq raya hahaha, apa la hang ni :P ntahnya dah berapa hari lagi nak raya haji pulak kan...

Oklah, aku nk cerita sikit lah Raya 2017 kali ni...semuanya prepare last minit weh...tak tau pasai pa...dengan kewangan tungging langgang hahaha...

mayb sebab kami baru pindah rumah, so memang guna duit banyak lah...pastu duduk plak sekitar aloq staq, tesco dekat, aman central dekat, giant dekat hahaha...motifnya? faham-faham ja la hahaha

ok nak citalah pasai baju raya kami anak beranak...kononnya tahun ni trend kebaya/kebarunglah, aku nk ikut trend la kan...baju aku, aku beli kt Annajah Shop, murah ja RM85 ja sepasang (tak termasuk postage) ada yang lain juai smpi RM109 ( tak termasuk postage) baju aku dapat seminggu sebelum raya, siap kena alter, sebab besaq, hahaha, aku rasa mcm aku gemok sangat pi amek XL kekeke....

pastu baju fathia fatima aku beli dekat web http://momshousebabyshop.com/ kiranya ni kali kedua aku beli lah, tahun lepas aku beli untuk fathia, tahun ni repeat beli lagi, sebab kain kapas serap peluh...taaaaaapiiii sangat menghampakan huhuhuhu...ukuran baju tak di beri dengan betoi...aku beli baju fathia saiz L, bahu saiz 11 inci, sedangkan bahu fathia 9 inci ja, aku pikiaq tak palah, nanti boleh pakai lama beli besaq sket, sekali sampai, elok2 jaa....hmmmm....tapi labuh tu tak kisah la, sebab dia cepat tinggi....baju fathia oklah...puas hati...

mai kat baju fatima, masa tu fatima 8 bulan, aku amek lah saiz xs...dia kata xs utk 5-9 kg, (6-8 bulan) fatima berat baru 6 kg...sekali smpai, weeeeh ni baju anak patung ka ni? baby yang baru lahir pun tak muat kepala nak masuk leher baju tu.....weeeh apa ni? nak hangin pun tak guna, sebab dah last minit beli, pada muka hahaha...aku snap gambaq, dan inbox pada fb momshousebaby tu, di balasnya, inshaAllah tahun depan akan buat zip pada depan baju...hmmmmm......last aku bagi kt mak aku, mintak tolong dia alter, mak aku tetas bahagian depan tu, letak butang katup...dan baju tu kecik dengan fatima, hampa tengok tu, nampak perut dia kan? hahahaha...dah la mahai weh RM79 huhuhuhu...demi nak sedondon kan...kalau upah pun berbaloi la boleh pakai, ni pakai sekali ja huhuhu...serik dah, tahun depan tempah awal la jawabnya huhuhu.....

ok bab baju laki aku plak...hat ni lagi sadis...malam raya baru nak cari...dia sibuk nak kurta, kurta, kurta hahahaha....masalahnya kurta yang ada, yang dia minat tak dak kaler sedondon iaitu dark purple, hadoi penin....pukul 1 pagi malam raya dok kt tesco mergong lagi, dia cari baju...tak jumpa, pastu pi bazar kt stadium plak...sampai pukul 3 pagi kot...sekali warna lari 1 tona lebih cerah hahaha, dan bukan dark purple, dan bukan kurta tetapi baju raihan (butang sampai bawah) hhahaha, aku hanya mampu hahahaha ja la...

sebabnya dia eksen, dia kata baju dia tak pa...cari lambat2 tak pa, aku ingat dia tak mo raya dah hahaha...

dah di pagi raya, fathia demam huwaaaaa....ikutkan di awal pagi memang nak balik rumah mertua, tapi memandangkan fathia mmg tak larat, tgk mata dia kuyu saja....jadi, lepas makan ubat, kami tunggu dia kebah...dalam pukul 12 macam tu dah ceria, Alhamdulillah...tapi memang spare ja la ubat demam tu dalam bag....

dan fathia berlarutan demam sampai raya ke 4, on dan off...masalahnya dia aktif...aku pikiaq yang baik2 jalah, mungkin antibodi dia tengah nak di bina, sebab tu dia demam....

ok, itu sajalah cerita baju raya dan raya 2017 yang tak best...tapi best dengan kehadiran fatima, sebab fathia ada kawan yeaaaay ^^

xoxo
Lanabusybee

Wednesday, August 9, 2017

Hantu laksa? Tapi tak reti buat laksa? Akulah tu hahaha ...Resepi laksa sedap


Haaaaa amacam?? terliuq dak? hahaha...ni adalah kali ketiga aku buat laksa sepanjang hidup ku 33 tahun hahaha....loser kan? nama hantu laksa, tapi tak pandai buat kekeke...so do i care? hantu laksa, nk makan pi la beli kan? hahahaha

tapi di sebabkan susahnya lah nak jumpa laksa yang di juai, rasanya sedap, so aku rasa sangat tak senang duduk, kita dah bayangkan kesedapan laksa tu macam mana, sekali beli makan tak sedap, adoi lah....

first time aku buat masa tahun lepas, masa mengandungkan fatima, siap terluka jari kena bawang...guna resepi sapa ntah dok forward2 dalam facebook tu...laksa tumis...tapi bagi aku tak sedap....

pastu try plak kali kedua, 2 bulan lepas, pun tak sedap jugak....masa raya haritu, cousin aku ada buat laksa...padahal fatima baru 8 bulan, ye la kononnya kena pantang laksa setahun kan...tak pa aku try la tgk, badan aku, nanti aku tau rasa sakit ka dak hahaha....tapi jamu kan ada...

ok, berkenaan laksa cousin aku, yang dia buat tu, pergh....dah lama xrasa laksa sedap macam tu...even laksa mak aku tak sesedap tu pun....so aku risik bisik resepinya, dan aku buat semalam follow sebijik2 resepi dia bagi, menjadi weh!! dan sedap hahaha....

yeaaay rasa mcm boleh pejam mata dah buat laksa pasni kekeke

ok meh aku share resepi ituuuh ya ^^

Resepi Laksa Utara yang sedap

Bahan2 (boleh 20 orang makan)

Ikan temenung 1kg
Ikan sardin 1 tin besaq
Cili kering
Belacan 2 ruas jari
Bawang besaq merah 3 bijik hat besaq2 
Asam keping
Gula
Garam
Daun kesum seikat
Bunga kantan 2 (aku tak bubuh bunga kantan, sebab angin kan) 

Ikan:
Rebus dgn asam keping
Asam keping banyak lagi sedap
Asing isi dgn tulang
Blend isi sampai hancuq (letak tepi)
Blend tulang2 sampai hancuq (tapis pakai penapis kain pastu ambik aiq dia letak tepi)
Aiq rebusan lebih tadi letak tepi
Ikan sardin buang sos basuh siap pastu blend hancuq

Blend:
Cili kering
Bawang 
Belacan

1. Masuk bahan2 hat blend tadi
2. Mendidih gulp3 sikit tuh masuk aiq rebusan ikan 
3. Masuk isi ikan hat blend lumat
4. Masuk aiq tulang2 hat tapis dgn penapis kain tu sekali dgn hat sardin tadi
5. Buh daun kesum
6. Buh bunga kantan
7. Buh asam keping lagi (hat rebuih dgn ikan tadi pun buh jugak)
8. Garam biaq lebih sbb satgi makan dgn laksa dia rasa tawaq
9. Masuk gula ikot sedap rasa untuk lawan rasa masam tu sikit

ni aku copy paste sebijik2 daripada cousin aku whatsapp hehehe...ok, dia menaip tau, buat copy paste dari mana2, aku yang copy paste apa yang dia tulis hehehe...

ok itu ja lah, sapa dah try, nanti jangan lupa komen na ^^

xoxo
Lanabusybee:P

Tuesday, August 8, 2017

My 2nd Princess

Hiiii....aku tak perkenalkan lagi anak no 2 aku ni...Nama di beri Fatima Raisha (gabungan pangkal huruf F dan R (firdaus + ruby ) hahahaha nak jugak :P

Fatima lahir pada 26 hb 10, secara pembedahan jugak lah hahaha...dah kalau high bp tu tak lari ke mana dah, memang kena masuk OT hahaha....

Alhamdulillah, dah 9 bulan dah fatima...fatima senang di jaga, dan sangat menyenangkan....sama ja macam kakak dia fatia, cuma fatia sekarang fasa tantrum yg sangat dasat, hahaha manja lebih2, sebab ada adik sama kot....nasiblah adik ni cool saja...

Alhamdulillah untuk kurniaan rezeki Allah bagi dua orang puteri ni...aku rasa cukup dua saja hahaha...sebab aku nk tumpukan depa dua...nanti boleh pi jalan-jalan malaysia kan kalau depa dah besaq hehehe (alasan sangat)

oklah, belanja 2 keping gambaq fatima ^^

psttt : nanti aku terima menantu lelaki je lah hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...